Saturday, March 6, 2010

Ahogy esik, ugy puffan avagy a Lusta turos


Moksha-n talaltam ezt az "Ahogy Esik Ugy Puffan" muvesznevu receptet - s egybol ugy gondoltam, hogy ez menni fog! :) Probaljatok ki, tenyleg elronthatatlan !:)
Ime :

Hozzávalók:
15 dkg porcukor + 1 ek cukor
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
25 dkg túró
1 pohár tejföl
3 tojás
3 dl tej
1 citrom reszelt héja
1 marék mazsola ( en szaritott afonyat hasznaltam)
nagyjából 5 dkg vaj

Egy edényben összekeverem a porcukrot, a lisztet és a sütőport. Egy másik edényben az 1 ek. cukorral habosra keverem a tojásokat, utána hozzáöntöm a tejet.
Egy (nagyobb fajta) tűzálló tálat alaposan kivajazok. Innentől viszont az ahogy esik úgy puffan, az elv. Semmit se szabad lesimítani, egyenletessé tenni!

A kivajazott tálba szórom a lisztes keverék felét. Rámorzsolom a túrót, viszonylag nagy galacsinokban, megszórom mazsolával, meglocsolom a tejföllel és ráreszelem a (z alaposan megmosott) citrom héját. Rászórom a maradék lisztes keveréket és az egészre ráöntöm a tojásos tejet.

Ahol lisztes foltok alakulnak ki, az ujjammal összekeverem és itt ott lenyúlok az edény aljára is, hogy egyik összetevő se alkosson “vízzáró réteget”.

Tetejére “rávagdalom” a vajat.

Előmelegített, 150 fokos sütőben – ha túl forró a sütőd, résnyire hagyd nyitva az ajtót -40-45 percig sütöm.

Meg kell várni, hogy kihűljön, akkor összeáll, de mielőtt kiveszem a sütőből csinálok egy tűpróbát. (Az edény alján mindig marad néhány lisztes folt, azért is jó az üvegtál, mert még nyersen lehet látni, hogy hova kell egy kis folyadékot juttatni.)

Let's try in English!:)



Lazy Farmers Cheese Cake

Ingredients:

15 dkg powder sugar + 1tbsp conf. sugar
20 dkg flour
5 g baking powder
25 dkg farmers cheese
2 dl sour cream
3 eggs
3 dl milk
lemon peel
fistful raisin
5 dkg butter

Mix the powdered sugar,flour and baking powder in a bowl. In another bowl beat the eggs with one tbsp conf.sugar then add the milk.
Butter a large sized baking pan - nothing should be smoothened!
Pour the half of the flour mixture in the buttered pan. Then add the farmers cheese in large crumbs, sprinkle the sour cream and grate the lemon. Pour the rest of flour mixture on top and finally cover with the beaten eggs with milk.( If there are "islands of flour" remain mix it up with your finger. Cut the butter on the top.
Bake it in a preheated oven for 45min at 300F.
Enjoy!:)

3 comments:

Szilvi said...

Szia SD-i :-)
Ez a recept ma belekerult egy majd' 13 eves Kisvalaki angol projectwork-jebe, amit tortenetesen a food-okbol kellett irni, s amibe tortenetesen egy sutireceptet kellett beilleszteni :-)
Szoval abszolute kimeritettuk a sutilopas tenyet, haraxol? :-)

juditsd said...

Dehogy!:) Majd kuldd at a javitott valtozatot!:)
Szerintem susd meg Kisvalakivel , ne hogy tantan neni olyat kerdezzen, amire nem tudtok valaszolni!:P Nalunk Gizi fejezte be ma a morzsakkal:)

Szilvi said...

Akkoryo :-)
Szokas szerint tuzoltos munkaban keszult az irasbeli "Lazy Farmers Cheese Cake" - lusta (paraszt)turosa :-)
es... mivel mellekelted a leirast ket nyelven - kulon koszonet! Nem kellett google fordito hozza, amirol tudjuk, mily profin "erinti" a magyar nyelvet az angollal :-)
Gizi szerencsere nem irasban kapta a morzsakat :-)

The Lounge

Thanks for visiting!:)

Try Handmade

traffic

fused glass, art, music, everyday life

visitors

Total Pageviews