This is a typical Summer dish in Hungary. But why wouldn't you bring a little Summer to other season? :) Just the colors of the ingredients make you smile!:) And the fresh aroma of the pepper and tomato.....( and the sausage!:)).....Mmmmmm, so good!:)
For the authentic Hungarian lecso you should use Hungarian sweet pepper but - like me here - I used what I could find. Green pepper, Hungarian pepper (which is a little hot)
There are many versions of lecso, you can add beaten eggs, sausage, ....just use your creativity. I like to keep it simple.
Here is a basic recipe:
Makes 4 to 6 servings of Hungarian Lecso
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 25 minutes
Ingredients:
2 tablespoons bacon grease or oil
1 medium onion, sliced thinly
1 pound banana or Italian or green bell peppers. cut into 1/4-inch strips
3 large very ripe tomatoes, peeled and chopped
1 1/2 teaspoons sugar ( I skipp it)
1 1/2 teaspoons salt (less if using sausage)
1 tablespoon sweet Hungarian paprika
Preparation:
In a large skillet, saute the onion in bacon fat or oil over low heat for 5 minutes. Add pepper and cook another 15 minutes. Add tomatoes, (sugar), salt and paprika and cook for another 25-30 minutes, stirring occasionally, or until mixture resembles chunky tomato sauce.
Variations
Add 1/4 cup cooked rice.
Toward the end of the cooking time, add 4 beaten eggs and mix in.
For a main meal, add 1 1/2 pounds smoked or fresh Hungarian sausage.
For a lunch, serve in a bowl topped with a fried egg.
4 comments:
Hát kedves Juditom!
Most szokatlanul hosszasan fogok reagálni.
Azért mert a lecsó az egyik legkedvencebb ételem, azért mert nyarat idéztél és tudod azt szeretem nagyon.
Azért mert a lecsót én is meg tudom főzni.
Azért mert leírtad a lecsók sokféleségét.
Azért mert én szeretem natúrban, kolbászosan, rizsesen, krumplisan, tojásosan és mindezt akár együtt - egyszerre is.
És szeretem erősen és édesen és forrón és hidegen.
Szóval megmondom az őszintét Neked, úgy vagyok a lecsóval, mint Gombóc Artúr a csokival a Pom - Pom -ban.
Aztán igen gyönyörűséges fotókat is adtál róla, és a receptet is leírtad sokaknak. Én azt kívánom minél többen próbálják ki.
Továbbá kívánom, hogy gyorsan pörögjön az óra SD - ban, mert azért az ilyesmi blogbejegyzések olyankor születnek, amikor a honvágy egy magyar zöldpaprika láttán is úrrá lesz:)))))) (Jó ez q...ra gonoszkodó volt tudom, de nem bírtam kihagyni, bocsi)
Még egy dolog, inkább kérdés. Nem lesz nagyon édes, ha kaliforniai paprika az alap??????? Aztán.... Én több fej hagymát rakok bele ( 3 - 4 nagy fejet, mert úgy szaftosabb lesz és "szelesebb" :))))))))))))
És a hab a tortán az, amikor a lecsót szabadtűzön bográcsban főzöd.... OMG!!!!!!!!!!!!!!!
P:sasó
Kedves saso baratom, orulok a hosszas reagalasnak, koszonom!:)
Egyszer meghivlak Szegedre a Lecso Fesztivalra!:)
En a lecsoval is ugy vagyok, mint majd mindennel - legjobb valtozatosan!:) Mindig ujitani, illetve masok receptjet kiprobalni- varialni.
Kerdesedre: mivel jo sok hagymaval,es eros paprikaval csinalom, nem lesz edes ez a lecso sem - tenyleg egyszer kiprobalom a mexikoi paprikakkal, bar azok brutalisak tudnak lenni!:)
Bogracsban nem fol tulsagosan szet? En olyan "roppanosan" szeretem, az meg par perc... Azert meg maceras a bogracs:)
mi olyan szétfőve szeretjük, és a bogrács az rohadt macerás. Azért amikor suttyó voltam és Kéktúráztam a Mátrában,Zemplénben, akkor főztünk ilyesmiket az erdőkben, vizek mellett.
Bográcsban meg néha megkívánom, mostanság gázégős tűzhelyem van(hiába komfortos ember lettem + idősödő :)) De jó, ha macerás is....
jo biza!:)
en meg rakaptam erre a vaslabosra, amit lehet ebben fozok - minden vhogy sokkal finomabb benne!
Post a Comment