Monday, June 27, 2011

Grilled plums with Greek yogurt & Pistachios



When I first saw this recipe I thought it was a good looking dessert.
But it is not. At least if you (like me) consider dessert as a sweet
treat....:) So I would not call this a dessert... Then what is it? Try
it and decide for yourself - I don't know :) It can be a gourmet
snack... or an interesting side dish for fish or meat... Anyways, it is
worth a try for sure! It takes about 15 min.

Mix balsamic vinegar, sugar, little salt and freshly ground black
pepper in a saucepan. Heat to boiling on medium-high. Reduce the heat
and simmer for 5 min or until reduced by half. Remove from heat and add
plums (cut in half), stirring to coat.
Place plums on hot grill, cut sides down. Grill until charred, brushing
vinegar mixture onto plums halfway through.
Divide plums among 4 cups, top with Greek plain yogurt. Sprinkle with
pistachios and honey. Garnish with mint.

(works well with other fruits such as peaches, apricots, nectarines. Try
substituting pistachios with almonds, pecan, walnut, etc....)


Az ujsagban meglatva, foto alapjan jokepu deszertnek gondoltam. De a recept alapjan rajottem, hogy nem az!:) Marmint, ha a deszertet edesnek definialjuk - marpedig en ugy!:) Ez nem edesseg - de akkor mi? Nem tudom....probaljatok ki, dontsetek el magatok! :) Lehet csak egy rafinalt "nasi", vagy husok, halak melle erdekes koret...15 perc kb az elkeszitesi ideje, ugyhogy mindenkepp erdemes kiprobalni!

Egy serpenyoben keverj ossze balzsamecetet ( 1dl sacperkabe) izlesszerint cukror, frissen orolt borsot. Kozepes homersekleten forrald fel, majd csokkentve a homersekletet meg kb 5 percig kevergetve vard meg, mig felere surusodik. Ekkor forgasd bele a nagyszemu ringloszilvat,(4-5db) amit elozoleg kimagoztal, felbevagtal. Vagott felukkel rakd a grillre, addig susd, mig szep csikos lesz, kozben locsolgatva az ecetes keverekkel. ( Par perc az egesz, tulgrillezni nem szabad, megtottyad:))
Szedd oket szet poharakba, kanalazz rajuk sima (esetleg vanilias) gorog joghurtot, locsold meg mezzel es szord le orolt pisztaciaval. A mentalevel mar csak diszites!:)
Lehet varialni a receptet, mas gyumolcsokkel pl oszi-sargabarack,korte, pisztacia helyett, mandula, mogyoro, dio...(mez helyett en agave szirupot hasznaltam) Jo etvagyat:)

9 comments:

moonsafari said...

szerintem nagyon jól hangzik, biztos kipróbálom. már ha találok görög joghurtot és sótlan pisztáciát itt szegeden... :D

Colette said...

A receptig nem jutottam, de a kép az egyszerűen megfogott! Zseniális!

juditsd said...

Szia Agi!:) gorog joghurt nem hiszem, hogy problema, pisztaciat meg lehet helyettesiteni:)

Colette, recept se rossz!;-)

Melody said...

Sounds interesting! I'll have to try it!

juditsd said...

My family loved it!:)

Szirtesdori, alias Dorkadesign said...

ez a Te fotód? pazar! megpróbáltam elképzelni az ízeket, ahogy leírtad a receptet, érdekes lehet...a nasi tényleg jó jelző rá. Nagy ritkán eszünk (általában nem itthon) husit gyümölccsel, és olyankor ízlik is, és mindig elcsodálkozom, hogy itthon ilyen miért nem jut eszembe??:)

juditsd said...

igen, en fotom..:)
en nagyon surun csinalok husok melle gyumolcsot... pl korte nagyon finom grillezve.... elotte ugyanugy fuszerezem,mintha zoldseg lenne...Probald ki!!:)

Szirtesdori, alias Dorkadesign said...

Jó, hétvégén lesz körtés husi! Rábeszéltél! Eredményről beszámolok:)

juditsd said...

Batran fuszerezd - nem banod meg!:)

Follow by Email

Thanks for visiting!:)

traffic

fused glass, art, music, everyday life

visitors

Total Pageviews