Tehat ez a Rakoczi turos egyeni valtozata,( hivjuk Turoczinak) kicsit megcifraztam az eredeti receptet - igy lazabb,konnyebb lett.
Tehat:
tesztahoz:
15dkg liszt
10dkg vaj
5 dkg porcukor
1-2 ek viz
csipet so
toltelek:
33dkg tehenturo ( en kb 40dkg ricotta turot hasznaltam)
10dkg cukor
3 dkg buzadara
1 csomag vanilincukor
3 t.sargaja ( en 5 ot hasznaltam, nem, akartam kidobni maradek sargajat)
tetszes szerinti lekvar a toltelek ala ( en darabos cseresznyelekvart hasznaltam)
hab:
az 5 tojas feherje (de lehet tobb is, akkor vastagabb a hab)
15dkg kristalycukor
2.ek. lekvar
Igy csinald:):Nagy talban osszekevered a teszta hozzavaloit, jol osszegyurod. 180 fokra elomelegited a sutot. A tesztat belenyomkodod egy kisebb tepsibe/tuzallo talba. Az elomelegitett sutoben kb 10-15 percig sutod. Addig osszekevered a toltelek hozzavaloit. A felig sult tesztat megkened a lekvarral, rateszed a tolteleket, s kb 15 percre visszateszed a sutobe. Kicsit csokkented a homersekletet kb 150 fokra. Amig sul a t.feherjet a cukorral kemeny habba vered es ovatosan belekevered a tetszoleges izu lekvart. Szetterited a tesztan es meg kb 15-20 percig sutod-szaritod. A teteje aranybarna legyen.
Elronthatatlan, gyors es naaaaaaagyon finom!:) Mindenkepp kiprobalasra erdemes!
English version available upon request :)
5 comments:
Drága Judit,
a következő hétvégén nálunk is lesz egy alkalom...(hm), ezt fogom sütni:) - mi nagyon szeretjük a túrós sütiket, és a Te Túróczid lesz most repertoáron! eredményről beszámolok:)
Na igen, jovo hetvegen nalunk is lesz meg egy alkalom, de arra mar vannak jelentkezok - ezuttal nem en sutok:))
Varom a beszamolod Dori!:)
Ebben is ilyen ügyes vagy?
Ahogy kinéz, az alapján fini is lehet, hmmm....
Nagyon szeretjük, én is nemrég készítettem és tettem fel a blogra.:-)
Merci.
Nem mondanam,hogy nagy cukrasz vagyok, de igyekvo:)
Nelli: Beneztem a blogodba, sok jo falat...Mmmmmmmmmmmmmm:)
Ugy latom Rakoczin mindenki varial kicsit:)
Post a Comment